“Mag ik je iets persoonlijks vertellen?

Omdat ik zelf een perfectionist ben is deze blog lastig om te schrijven, maar het voelt belangrijk om dit met je te delen omdat ik weet dat veel ondernemers wachten tot het moment dat het “Perfect” is.

Ik leerde dit op de harde manier “Het is namelijk nooit perfect”, wat betekende voor een bedrijf dat ik ben begonnen daardoor ook niet is geslaagd is door mijn eigen perfectionisme en ik leerde dat het allemaal draait om executie, “leren tijdens het DOEN” en niet om het bereiken van perfectie in de prestaties, ik leer ook nog steeds om sneller vooruit te komen en om elke stap naar succes te vieren, tot dat ik dit aha moment had wat alles voor mij veranderde. Namelijk…….

Ik veranderde mijn mentaliteit van “perfect” naar hoe ik  meer “IMPACT” kan maken, wat is mijn resultaat? En wees goed voorbereidt.

Wat is jou impact? Wat is jouw resultaat? Dit moet duidelijk gecommuniceerd worden naar iedereen in het team – of het nu gaat om de klantenservicemedewerker, de verkoper, de ontwerpers, zelfs de schoonmaakster moet hier deel van uitmaken.

Als je in staat bent om iedereen erbij te betrekken en je weet wat die impact is, dan ben je in staat om iedereen op één lijn te krijgen om hetzelfde resultaat te bereiken door middel van:

  1. Sterke communicatie (ook non-verbale) tussen teamleden
  2. Teamleden zijn bevoegd om beslissingen te nemen die zijn afgestemd op impact en het doel.
  3. Teamleden uitgerust zijn met de juiste tools en technieken om te handelen in het geval van onzekerheid – hierdoor ziet het er zorgeloos uit, omdat er geen enkel teamlid in de war raakt en zich geen zorgen maakt als er iets niet volgens plan verloopt. Wij, het publiek, merken het gewoon niet op.

Als Co-Founder van Impakt Tribe, werkzaam in de wereld van startende impact ondernemingen en impact ondernemers, word ik en de ondernemers die we steunen geconfronteerd met veel nieuwe uitdagingen en dus onzekerheden.

Hoe slagen startende ondernemers erin om indruk te maken en investeerders enthousiast achter te laten over de investeringsmogelijkheden? (hoe haal je het beste in jezelf naar boven, je beste live optreden ooit gegeven)

Alleen dingen uit je hoofd leren met als doel perfectie na te streven is erg riskant. Als dingen niet volgens plan gaan (en ze gaan vaak niet volgens plan op de een of andere manier), hoe herstel je jezelf dan? Hoe val je terug in de pas? Je kunt jezelf gek maken als je even vergeten bent wat je moet doen, wat weer een extra barrière opwerpt om door te gaan.

Om de bewondering en het respect van een investeerder te verdienen, is een focus op paraatheid (resultaat) en impact nodig, niet op perfectie.

Streef niet naar perfectie. Wees duidelijk over de impact die je wil hebben of wil maken en wees zeer goed voorbereid. Dat betekent een samenhangende manier van omgaan met onzekerheid.

In een team heb je sterke, duidelijke communicatie en transparantie nodig. Elk teamlid is bevoegd om het gemeenschappelijke doel van impact te bereiken. Elk teamlid neemt de verantwoordelijkheid voor de voorbereiding.

Zorg ervoor dat je teamleden uitgerust zijn met brede tools en technieken om beslissingen te nemen en te handelen wanneer ze in onzekerheid verkeert.

Ben je een perfectionist? Heb je hulp nodig om vooruit te komen? Laat hieronder een bericht achter in het commentaarveld.

Je grootste fan,

 

 

Jeroen van der Heide Co-Founder & Ecopreneur

 

P.S. Deel dit artikel met je Facebook-vrienden, LinkedIn-contacten en Twitter-volgers met de onderstaande SHARE-knoppen……… zodat je netwerk hier ook van kan profiteren.