Zakelijk succes vereist een zakelijke voorbereiding. Je hoeft geen meester-tacticus te zijn, maar je moet wel een plan hebben. Dit plan dient als basis voor alles wat je wil bereiken.

In deze blog bespreek ik hoe alert zijn op mogelijke fouten, en het is slim om ze van tevoren aan te pakken als het gaat om het pad naar bloei en succes te bewandelen.

Door je aanpak voortdurend te ontwikkelen en de tijd te nemen om je op de juiste manier voor te bereiden op fouten, zul je er uiteindelijk voor zorgen dat jouw bedrijf in de toekomst succesvoller wordt.

Hieronder volgt een lijst met enkele van de fouten die er hoogstwaarschijnlijk toe zullen leiden dat ondernemers in 2019 failliet gaan. Als je te maken krijgt met een van deze kwesties, is mijn advies om de uitdaging aan te gaan en te handelen in wat er voor je ligt.

1) Te veel leden in het oprichting team

Het geven van aandelenkapitaal is een geweldige manier om meer mensen te motiveren en te helpen wanneer je startup laag zit met cash. Dit kan worden toegepast op medeoprichters, belangrijke teamleden, vrienden en familie-investeerders in de beginfase, en zelfs adviseurs en professionals zoals advocaten.

Te veel eigen vermogen in handen van te veel (vooral onervaren) vroege aandeelhouders kan echter problematisch zijn. Zelfs te veel teamleden in het begin kunnen problematisch zijn. mijn advies hou het lean & mean in het begin en denk goed na wie je aan boord neemt.

2) Overhead is te hoog

Als de overheadkosten al te hoog zijn of de winstmarges te klein worden, moet het managementteam zich terecht zorgen maken. Een van de kernprincipes van Sam Walton bij de opbouw van het Walmart imperium was om de kosten altijd beter te beheersen dan de concurrentie. Daar vond hij zijn voordeel en duurzaamheid. Niet iedereen wil een discount business runnen, maar er is geen gebrek aan schaalgrootte of inkomsten bij Walmart.

3) Zwakke marketingplannen

Schaalvergroting en het genereren van echte inkomsten zal een realistisch en agressief plan vereisen. Als dit niet jouw vakgebied is, zoek dan direct naar begeleiding.

Bovendien kunnen startende bedrijven niet alleen vertrouwen op betaalde reclame. Vooral als ze slechts één of twee kanalen hebben geïdentificeerd om te gebruiken. Er kunnen momenten zijn waarop je cashflow krap is, en je moet in staat zijn om verkoop te genereren, ongeacht het succes van je investeringen, en de winst, en de winstmarges zullen een stuk beter zijn als er andere verkoopkanalen werken.

4) Geen technische oprichters

Als je niet technisch bent en je hebt geen technische oprichters, betekent dit dat er waarschijnlijk aanzienlijke kosten zijn verbonden aan het betalen van technische ontwikkeling en onderhoud. Dat is een harde prijs waar de onderneming niet zonder kan overleven. Contrasteren die opstelling met ten minste twee of drie mede-oprichters (Hacker, Hustler, Hipster) die alle hoofdfuncties en vaardigheden dekken.

5) Slecht gebruik van de investeringen

Start-ups die vorige financieringsrondes hebben doorlopen zonder resultaat te genereren, kunnen niet meer interessant bevonden worden door nieuwe investeerders. Merk op dat dit niet noodzakelijkerwijs break-even hoeft te betekenen, of in sommige gevallen, inkomsten. Enkele van de grootste verhalen van de afgelopen jaren lijken deze regels te hebben veranderd. Maar je moet er wel iets voor laten zien.

6) Vroegtijdige beleggers die niet deelnemen aan aanvullende investeringsrondes

Als vorige investeerders niet aan een nieuwe ronde deelnemen, kan dat zeker een slecht teken zijn. Als daar een goede reden voor is, zorg er dan voor dat je het proactief aanpakt, in plaats van het tegen je te laten werken. Unicorns (starters met een waardering van meer dan €1B) zullen in 2019 een moeilijke tijd doormaken als bestaande investeerders niet opnieuw investeren in volgende investeringsrondes.

Een goede manier om dit probleem te vermijden is om gedetailleerde driemaandelijkse updates voor je investeerders voor te bereiden, waar je hen op de hoogte brengt van de kernpunten van het bedrijf. Dit schept vertrouwen en bouwt de relatie met hen verder uit.

Ik wil je iets vragen? Ben je het eens met de 6 fouten die ik in deze blogpost heb genoemd? Laat het mij weten in het commentaarveld hieronder als je akkoord bent, maar ook zeker als je iets toe te voegen hebt, zodat alle Impakt Tribe leden ervan kunnen leren, inclusief mijzelf. Bij voorbaat dank voor het delen.

Your biggest fan,

Jeroen van der Heide Co-founder & Ecopreneur

P.S. Deel dit artikel met je Facebook vrienden, LinkedIn contacten en Twitter volgers via de SHARE knoppen hieronder….. zodat ook jouw netwerk hiervan kan leren.